Greetje Kauffeld in Podium Lokaal

Afgelopen Zaterdag is het Muzikale theater seizoen van Podium Lokaal weer van start gegaan. Ed Struijlaart was te gast en het was een onvergetelijke avond. Wat een mooie liedjes, wat een stem, wat een fijn mens! Kortom, voor herhaling vatbaar!

 

Podium Lokaal gaat gestaag door en de volgende artiest staat alweer voor de deur.

24 Sept. a.s, neemt Waldemar Hoving samen met Elvis E. u mee op zijn muzikale persoonlijke reis!

 

En dan 15 Okt. a.s Greetje Kauffeld. Een legendarische naam en een al even legendarische stem. Koninklijk onderscheiden tot RIDDER in de ORDE VAN DE NEDERLANDSE LEEUW, en trotse winnaar van de prestigieuze BIRD-AWARD .

 

Tja…. wat kun je allemaal wel niet vertellen, over Greetje. Het is teveel om op te noemen. Meer dan 50 jaar ervaring. Ze heeft met vele buitenlandse sterren en orkesten gewerkt, heeft vele prijzen en onderscheidingen gewonnen. Wij zijn daarom ook ontzettend trots en blij, dat deze Diva in Podium Lokaal komt optreden. 

Voor een kleine kennismaking of om opgefrist te worden, klik hier.

 

 

Als kind al, weet Kauffeld dat ze zangeres wil worden. Wanneer ze 17 jaar is, krijgt zij een vaste baan bij toporkest The Skymasters. Na 3 jaar vertrekt ze naar Duitsland, waar ze een mooie carrière opbouwt. 

Ze groeit uit tot een internationaal vermaarde zangeres, die met haar repertoire volle zalen trekt.

 

Ze deelt het podium o.a met de onlangs overleden Toots Thielemans, Paul Kuhn en vele anderen.

Begin jaren zeventig keert ze terug in eigen land. Ze neemt platen op met het Metropole Orkest en de RIAS big band in Berlijn. Ook werkt ze samen met toparrangeurs en dirigenten als Rob Pronk, Jerry van Rooyen en Rogier van Otterloo. De ballade wordt het terrein waarop ze zich het meest thuis voelt. Inmiddels zit ze 50 jaar in het vak en wordt zij algemeen erkend als ambassadrice van Nederlands grootste jazz zangeressen.

 

Greetje is jarenlang verbonden geweest, als zangdocente aan het conservatorium in Zwolle, Hilversum en Amsterdam.

 

Vorig jaar won ze de Edison Jazz Oevre Prijs. De prijs voor haar buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.

 

De jury noemde Greetje een juweel voor de Nederlandse jazz.

 

15 Oktober a.s, samen met pianist Jan Wichert Bunschoten, neemt Greetje u mee op een reis door de muziek. Laat je ontroeren door haar stem, haar warmte, haar verhalen, 50 jaar ervaring, etc…. Kortom: Dit mag en kan je niet missen!

 

--------------------
 

TIP: Geef een LOKAALBON cadeau!

Deze kunt u bij ons bestellen via www.podiumlokaal.nl of wanneer je een concert bijwoont. Anders loop je gewoon even bij ons naar binnen op Kloosterweg 17, Sint Jansklooster

 

Je kunt je cadeaupakket helemaal zelf samenstellen: Hoeveel, wanneer, + een consumptiebon, etc... Wij pakken het leuk voor je in!

 

 

We zien je heel graag bij een van onze volgende huiskamer concerten.

Groetjes

Barbara & Oscar